KYGM: Bakanlık, Eylemlere Katılan Öğrencilerin Yurtlardan Atıldığı İddialarını Yalanladı

KYGM: Bakanlık, Eylemlere Katılan Öğrencilerin Yurtlardan Atıldığı İddialarını Yalanladı

KYGM, protesto ve eylemlere katılan öğrencilerin yurtlardan atıldığı iddialarını yalanladı. Bakanlık, asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

KYGM, protesto ve eylemlere katılan öğrencilerin yurtlardan atıldığı iddialarını yalanladı. Bakanlık, asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

  • KYGM, protesto ve eylemlere katılan öğrencilerin yurtlardan atıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
  • Muğla'da 5 öğrencinin protesto yürüyüşüne katıldığı için yurttan atıldığı iddiaları da yalanlandı.
  • Bakanlık, asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM), son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan, protesto ve eylemlere katılan üniversite öğrencilerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarından atıldığı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

"Hiçbir Öğrencimiz Uzaklaştırılmadı"

KYGM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 81 ildeki 862 yurt binasında, 992 bin kapasiteyle hizmet verdikleri belirtildi. Açıklamada, "Bu yurtlardan herhangi birinde, protesto ve eylemlere katıldığı gerekçesiyle hiçbir öğrencimiz uzaklaştırılmamıştır." ifadelerine yer verildi.

Muğla'daki İddialar da Yalanlandı

Açıklamada, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğrenim gören 5 öğrencinin protesto yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle yurttan atıldığı iddialarının da gerçek dışı olduğu vurgulandı. Bahsi geçen 11 öğrenciden 3'ünün kendi istekleriyle e-Devlet üzerinden kayıt silme talebinde bulunduğu, diğer 8 öğrencinin ise yurtlarda barınmaya devam ettiği belirtildi.

"Asılsız İddialara İtibar Edilmemeli"

KYGM, algı oluşturmak amacıyla ortaya atılan asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: KRT