RTÜK'ten Kadına Şiddetle Mücadelede Sıfır Tolerans Mesajı
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesini benimsediklerini ve medyada kadınların güçlü yönlerinin daha fazla öne çıkarılması gerektiğini belirtti.
Habere Hızlı Bakış:
- RTÜK ve Cumhuriyet Kadınları Derneği iş birliğiyle 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Medyanın Sorumluluğu Çalıştayı' düzenlendi
- RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesini benimsediklerini belirtti
- Şahin, medyada kadınların güçlü yönlerinin daha fazla öne çıkarılması gerektiğini vurguladı
- Çalıştayda, dizi filmlerde kadına dair kalıplaşmış yargıları değiştirmenin amaçlandığı ifade edildi
GEMEREK GÜNDEM - RTÜK ve Cumhuriyet Kadınları Derneği iş birliğiyle 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Medyanın Sorumluluğu Çalıştayı' başladı. Çalıştaya RTÜK uzmanları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan uzmanlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çeşitli meslek grubu üyeleri katıldı.
"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sıfır Tolerans"
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, açılış konuşmasında kadına yönelik şiddetle mücadelede ve medyada doğru kadın temsili konusunda sıfır tolerans ilkesini benimsediklerini belirtti. Şahin, medyada kadınların güçlü yönlerinin daha fazla öne çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, aldıkları 8 ilke ile medyada şiddeti özendiren yayınlara izin vermediklerini ifade etti.

Sorumlu Yayıncılık Anlayışı Teşvik Ediliyor
Şahin, RTÜK olarak medya kuruluşlarının reyting kaygısıyla değil, sorumlu yayıncılık anlayışıyla hareket etmelerini teşvik etmeye çalıştıklarını belirtti. Yasaklamanın bir çözüm olmadığını, daha önce evlilik programlarını kaldırdıklarında yerini suç dosyalarını araştıran programların aldığını hatırlattı.
Dizi Filmlerde Kadına Dair Kalıplaşmış Yargılar Değişecek
RTÜK Başkanı Şahin, kısa süre önce düzenlenen 'Medyada Kadın Temsili' çalıştayına da değinerek, özellikle dizi filmlerde kadınların güçlü yönlerini medya içerikleriyle öne çıkarmayı ve kadına dair kalıplaşmış yargıları değiştirmeyi amaçladıklarını anlattı. Bu sayede kadının toplumsal algısını daha güçlü bir zemine oturtmayı hedeflediklerini belirtti.
Kaynak: KRT