Sahte Jandarmalar Tosya'da Köylüleri Dolandırdı, Kıskıvrak Yakalandı

Sahte Jandarmalar Tosya'da Köylüleri Dolandırdı, Kıskıvrak Yakalandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Çaybaşı köyüne gelen ve kendilerini jandarma personeli olarak tanıtan 3 kişi, köylülerden N.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kendilerini jandarma olarak tanıtan 3 dolandırıcı yakalandı. Şüpheliler bir kişiyi dolandırdı, 20 kişiyi daha aramış.

  • Kendilerini jandarma olarak tanıtan 3 dolandırıcı Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde dolandırıcılık yaptı
  • Şüpheliler bir kişiyi ikna ederek altın ve parasını aldı, ardından 20 kişiyi daha telefonla arayarak dolandırmaya çalıştı
  • Köy muhtarının ihbarı üzerine jandarma ekipleri şüphelileri Çorum'un Kargı ilçesinde yakaladı
  • Yetkililer vatandaşları telefon ve kimlik bilgisi isteyen kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı

Kendilerini Jandarma Olarak Tanıtarak Dolandırıcılık Yapan 3 Kişi Yakalandı

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Çaybaşı köyüne gelen ve kendilerini jandarma personeli olarak tanıtan 3 kişi, köylülerden N.İ.'yi (75) ikna yoluyla dolandırdı. Şüpheliler N.İ.'nin 3 adet büyük altın ile bir miktar parasını alarak köyden ayrıldı.

Daha sonra Çaybaşı köyünde yaklaşık 20 kişiyi telefonla arayan şüpheliler, yine ikna yoluyla dolandırıcılık yapmaya çalıştı. Şüphelilerin bu faaliyetinden haberdar olan köy muhtarı durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

Jandarma Ekipleri Şüphelileri Kıskıvrak Yakaladı

Muhtar ihbarı üzerine çalışma başlatan Tosya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelileri Çorum'un Kargı ilçesinde kıskıvrak yakaladı. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, haklarında başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

Jandarma Suçlu

Vatandaşlara "Dikkatli Olun" Uyarısı

Yetkililer, vatandaşları özellikle telefon ve kimlik bilgisi isteyen kişilere karşı dikkatli olmaları ve bu tür durumlarda derhal güvenlik birimlerine haber vermeleri konusunda uyardı.

Kaynak: KRT