GEMEREK’TE SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLDU

Ana Sayfa » Gemerek » Sızır'da Jandarma Karakolunun Kapanmasına Tepki...

Sızır'da Jandarma Karakolunun Kapanmasına Tepki...

Sızır beldesinde 1954 yılında kurulan jandarma karakolunun, hizmet binasının eski olması ve beldede olay olmaması gerekçe gösterilerek kapatılması tepkiyle karşılandı.

 
 
Sızır'da Jandarma Karakolunun Kapanmasına Tepki...
Sızır beldesinde 1954 yılında kurulan jandarma karakolunun, hizmet binasının eski olması ve beldede olay olmaması gerekçe gösterilerek kapatılması tepkiyle karşılandı.

Sızır Şelalesi, alabalık tesisleri, Çat Yaylası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir bölgede güvenliği sağlayan tek kuvvet olan jandarma karakolunun kapatılarak beldenin asayişinin 10 kilometre uzaklıktaki başka bir karakola devredilmesi belde halkının büyük tepkisini çekiyor.

Karakolun kapanmasının ardından yetkililerle görüşen ve olumlu bir netice alamayan belde sakinleri, beldede imza kampanyası başlatarak mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini istedi. Beldede on noktada başlatılan imza kampanyasında toplanan binlerce imza gerekli kurumlara gönderilecek.

Karakolun kapanması ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Sivas milletvekilleri ile görüştüklerini ve olumlu bir sonuç alamadıklarını belirten Ak Parti Belde Teşkilat Başkanı Mahmut Ceylan, karakolun kapanması ile vatandaş olarak büyük bir tedirginlik yaşadıklarını, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti. Ceylan, "Beldemizin nüfusu dört bin civarında, ancak bu nüfus yaz aylarında yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşlarımız ile orman işlerinde çalışan mevsimlik işçilerin gelmesi ile on bini geçiyor. Özellikle yaz aylarında Sızır Şelalesi'ne ve mesire yerlerine çevre illerden ve yurt dışından çok sayıda tatilci geliyor. Oluşan bu kalabalık haliyle bazı sıkıntılar da meydana getiriyor. Sıkıntılı bir durumda müdahale edecek jandarma karakolu 10 kilometre uzaklıktaki başka bir beldede. 1954 yılında kurulan jandarma karakolumuz hizmet binasının eski olması ve beldemizde yaşanan olay sayısının az olması gerekçe gösterilerek kapandı. Vatandaşlarımız tedirginlik içerisinde. Beldemizde yurt dışında olup yaz aylarında buraya gelen vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın evleri dayalı döşeli karakol kapanmadan bile bu evlerde hırsızlık olayları yaşandı. Kapandıktan sonra da ciddi sorunlar yaşanacak diye korkuyoruz." dedi.

Önceki yıllarda karakol yapılması için belediye tarafından jandarmaya 8 dönümlük arsa verildiği, ancak tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek yeni bina yapılmadığı hatırlatıldı. Beldede bir lise, 3 ilköğretim okulu, banka ATM'si, PTT şubesi, sağlık ocağı ve orman deposu gibi kamu kuruluşları olduğuna dikkat çeken Ceylan, "Karakolun kapanması yönünde hazırlanan bir rapor var, bu rapor bölge incelenmeden, detaylı bir çalışma yapılmadan hazırlanmış. Beldemiz, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta. Devamlı hareketliliğin olduğu bir beldede hiçbir güvenlik gücünün olmaması utanç verici ve korkutucu. Beldemizde bugüne kadar düğünlerde asla silah sıkılmazdı, karakol kapandıktan sonra artık silah sesleri duyulmaya başlandı. Çok tedirgin bir şekilde konunun çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz." açıklamasında bulundu.  İl Gazetesi
 
17 Temmuz 2012 Salı 16:05
Okunma: 3210
 
(0 Yorum Yapıldı)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diğer Haberler
GEMEREKGEMEREK
 
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
Anket
 
 
 
Tarihte Bugün
1718 - Londra'lı avukat James Puckle, makineli tüfeği icat etti.
1756 - Kuzey Amerika'daki egemenlik mücadelesinde İngiltere'nin Fransa'ya savaş açmasıyla, Fransa-Kızılderili savaşı olarak da bilinen Yedi Yıl Savaşı başladı.
1811 - Paraguay, İspanya'dan bağımsızlığını ilan etti.
1856 - Anadolu Feneri ve Rumeli Feneri Fransızlar tarafından inşa edilerek işletilmeye başlandı.
1873 - Darüşşafaka Lisesi kuruldu.
1919 - Mustafa Kemal, Yıldız Sarayı Küçük Mabeyn Köşkü'nde Padişah Vahdettin ile görüştü.
1919 - İtilaf Devletleri desteğindeki Yunanlar, İzmir'i işgal etti. Gazeteci Hasan Tahsin ve Askerlik Şubesi Başkanı Albay Süleyman Fethi şehit edildiler.
1924 - Sanayi-i Nefise Mektebi (M.Ü. Güzel Sanatlar Akademisi) öğrencileri ilk resim sergilerini İstanbul'da açtı.
1926 - Vahidettin(VI.Mehmet) İtalya'nın San Remo kentinde kalp yetmezliği sebebi ile öldü
1928 - Walt Disney'in yarattığı Miki Fare karakterinin ilk kez gözüktüğü çizgi film olan Plane Crazy gösterime girdi.
1929 - ABD'de Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi ilk ödüllerini dağıttı. ABD yapımı sessiz film 'Wings', En İyi Film ödülünü aldı. Ödüller, 1931'den beri Oscar adıyla da biliniyor.
1932 - Kürtçeyi latin alfabesi ile ilk kez yayınlayan Hawar dergisi yayın hayatına başladı.
1933 - Rus romancı Maksim Gorki, İtalya'dan Rusya'ya geçerken İstanbul'a geldi ve Süleymaniye Camii ile bazı müzeleri gezdi.
1935 - Josef Stalin tarafından 1931'de inşaası başlatılan ve Dünyanın en büyük metrolarından biri olan Moskova metrosu hizmete açıldı.
1940 - McDonald's Amerika'da kuruldu.
1957 - Sovyetler Birliği, Sputnik 3 uydusunu fırlattı.
1960 - Sovyetler Birliği, Sputnik 4 uydusunu fırlattı.
1963 - ABD'li astronot Gordon Cooper, 'Mercury-Atlas 8' adlı kapsülle o güne kadar yapılmış en uzun uzay uçuşunu gerçekleştirmek üzere uzaya fırlatıldı. Cooper uzayda 34 saat 19 dakika kaldı.
1966 - Washington, DC'de Vietnam Savaşı'nı protesto eden 8.000 kişi, iki saat boyunca Beyaz Saray çevresinde gösteri yaptı.
1969 - Anayasa değişikliğinin Meclis'te kabul edilmesiyle, eski DP'lilere siyasal haklarını iade etme imkânı tanındı.
1972 - 1945 yılından beri ABD işgali altında bulunan Okinawa adası yeniden Japonya'nın idaresine verildi.
1983 - 12 eylül döneminin ardından demokrasiye geçişte kurulan ilk parti açıklandı: Milliyetçi Demokrasi Partisi.
1984 - 1.256 aydın, "Türkiye'deki demokratik düzene ilişkin gözlem ve istekler" başlıklı dilekçeyi Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e verdi. Aydınlar Dilekçesi olarak bilinen girişime karşı dava açıldı.
1988 - 8 yıldan fazla süren çarpışmalardan sonra Sovyet Kızıl Ordusu Afganistan'dan çekilmeye başladı.
1990 - Vincent Van Gogh'un yapıtı 'Doktor Gachet'nin Portresi' adlı tablo, o güne kadar bir resim için ödenen en yüksek fiyatla, 82,5 milyon dolara satıldı.
1991 - Edith Cresson, Fransa'nın ilk kadın başbakanı oldu.
1995 - Almanya'da, Türkiye ve Atatürk aleyhinde kampanyalar yürüten ve kendisini halife ilan eden ve Türkiye'de 'Kara Ses' olarak adlandırılan Cemalettin Kaplan öldü.
1997 - Alman Kitap Yayımcıları Birliği Barış Ödülü, Yaşar Kemal'e verildi.
2004 - İstanbul'da yapılan 49.Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Ruslana,Ukrayna'ya ilk 1.liğini getirdi.
 
 
Namaz Vakitleri
 
  • İmsak04:59
  • Güneş06:45
  • Öğlen11:45
  • İkindi14:09
  • Akşam16:24
  • Yatsı17:58
 
Süper Loto
31.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062224283446
 
On Numara
04.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu01102527293839404347484950515262646874757778
 
Şans Topu
30.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu011030323403
 
Sayısal Loto
02.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062931324445
 
Arşiv
 
Lig Puan Durumu
 
Takımlar
O
G
B
M
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
Şampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
 
 
Kurumsal

İçerik







Yukarı Çık
Gemerek Gündem Haber Gazetesi © 2010-2018 sanalbasin.com üyesidir